Potrebujete poradiť? tel: 0915 898 435

Doručenie zadarmo pri nákupe nad 60€. Nepremeškajte zľavu.

Prečo používať eko drogériu

c.356202423mydlo_001

V poslednom čase sa stále viac a viac uvedomelých ľudí zaujíma o to odkiaľ pochádzajú veci, ktoré si prinášajú do svojich domácností. Chvalabohu! Rozvoj internetu a turbulentné voľné šírenie informácií k nám prináša všetky fakty: ako módny priemysel zneužíva ľudí, ako obrovské ostrovy plastového odpadu plávajú v oceánoch, ako sa našli čiastočky mikroplastov aj na takých odľahlých miestach ako je Antarktída, ako sa dostáva jedlo na náš tanier a podobne. Samozrejme človek musí mať vyvinuté aj kritické myslenie, aby zasa nespochybňoval také vážne témy ako globálne otepľovanie.

Ak ste však vzdelaný človek s dostatočným kritickým myslením, také informácie Vás nenechajú chladnými. Jediná vec, ktorú dokážeme urobiť my jednotlivci je to, ako sa správame a ako konáme KAŽDÝ JEDEN DEŇ. Kde nakupujeme oblečenie, čím upratujeme naše domácnosti, čo (ne)robíme s odpadom, čo učíme svoje deti, čo si dávame na tanier… Takýmto správaním sa nažíme robiť aspoň niečo, aby sme minimalizovali alebo najlepšie predišli nášmu osobnému negatívnemu vplyvu voči našej planéte.

Už ste si niekedy prečítali etiketu na bežnom komerčnom čistiacom prostriedku? Schválne, zoberte do ruky Váš obľúbený čistič alebo gél na pranie a čítajte. Tie názvy sú krkolomné a vo väčšine prípadov naozaj nemáte predstavu čo znamenajú. Mnohé zložky sa vyrábajú synteticky a sú tak dráždivé, že spôsobujú kožné alebo dýchacie problémy. Obzvlášť diskutované sú pridávané umelé vône označované ako „parfumes“. Vedeli ste, že pod týmto pojmom môže byť označených viac ako stovka látok?! Určite treba spomenúť aj ich vplyv na organizmy a životné prostredenie, ktorý je viac než katastrofálny.

Pritom príroda sama už všetko vymyslela! Len pomocou prírodných ingrediencií si dokážete rovnako efektívne upratať celú domácnosť: vyprať a rozvoňať svoje oblečenie, zbaviť sa škvŕn, mastnoty aj plesne a pritom neublížite ani muche. Ako sa hovorí win-win. Aj pre nás je najväčšou motiváciou mať čisté netoxické domáce prostredie, v ktorom budú všetci prosperovať.

  • Viete presne s čím upratujete! Inrediencie viete vysloviť a máte aj (malé) tušenie čo znamenajú.
  • Chcete mať domácnosť bez toxínov.
  • Chcete ušetriť peniaze.
  • Chcete znížiť objem odpadu vo svojej domácnosti.
  • „Musíte“ používať prírodné čistiace prostriedky, lebo máte doma alergika alebo astmatika
  • Sú bezpečnejšie ako komerčné čistiace prostriedky – toto je najčastejší dôvod.
  • Môžete upratovať aj s deťmi 🙂

Používanie prírodných čistiacich prostriedkov Vám (v dlhodobom horizonte) môže ušetriť aj veľa peňazí, pretože tie najefektívnejšie čističe ako je sóda, ocot či kyselina citrónová, sú zároveň najlacnejšie. Znížiť môžete aj množstvo odpadu, pretože používate stále tie isté fľaše – obzvlášť ak si všetko prídete načapovať a doplniť do (nášho) bezobalového obchodíka 🙂

A nie nebojte sa, ak nie ste ten typ, nemusíte si doma všetko vyrábať samy! Teda, ja som tak začínala a pred 10 rokmi som si doma naozaj všetko vyrábala – sliz na pranie, aviváže, všetky čističe. Je na to treba kúsok času a dostatok entuziazmu. Ale za tých 10 rokov už doba pokročila a túto časť výroby za mňa prebrali skúsenejší. Výrobcovia prírodnej eko-drogérie a kozmetiky už majú vychytané všetky grífy, svoje receptúry stále zdokonaľujú a tak nám na trh prinášajú stále efektívnejšie produkty. Ich heslom je „chemický minimalizmus“ takže do výrobkov nepridávajú nič čo tam nepatrí.

Ak si tieto produkty nakúpite v bezobalovom obchodíku, Vaše svedomie môže byť čisté, pretože do svojej domácnosti neprinášate žiadne zbytočné toxíny a nevytvárate odpad navyše. Ako už určite viete, aj náš bezobalový obchodík funguje tak, že všetky prázdne obaly vraciame späť k výrobcom na ich opätovné naplnenie. Obaly z kozmetických výrobkov nám môžete vrátiť vrámci recyklačného programu a my Vám za ne uplatníme zľavu na ďalší nákup.

Neviem či si to uvedomujete, ale ako spotrebitelia máme obrovskú moc. Pretože to, kam dávame naše peniaze, priamo ovplyvňuje dianie okolo nás a teda aj na svete. Napríklad je obrovský rozdiel či si budeme produkty kupovať od veľkých nadnárodných firiem, ktorých praktiky sú veľakrát netransparentné alebo od lokálnych výrobcov, ktorý vyrábajú priamo na Slovensku (prípadne v EÚ) a ktorý zamestnávajú ďalších zamestnancov, férovo ich platia a žijú tu s nami na jednom území. Nákupom v našom obchodíku si môžete byť istý, že produkty sa vyrábajú LOKÁLNE – u nás na Slovensku, v Česku, Maďarsku a EÚ. No nie je to super?

Označiť polia, ktoré sa majú zobraziť.
  • Obrázok
  • Kód
  • Hodnotenie
  • Cena
  • Sklad
  • Popis
Pre schovanie lišty kliknite mimo porovnávača
Porovnať
0
0